Over ons

Artiesten voor ouderen en senioren

La Donna Mobile bestaat uit het duo Ria Hurkens en Eddy van Damme. Beiden zijn afgestudeerd aan het conservatorium en hebben jarenlange ervaring als artiesten voor ouderen en senioren. De affiniteit met de doelgroep en hun eigen muziekkeuze komen samen tijdens deze optredens. Ria en Eddy vormen door hun specialisaties een uniek duo.

 

artiesten voor ouderen en senioren
Ria Hurkens

Ria Hurkens studeerde Zang, Schoolmuziek en Koordirectie aan het conservatorium. Daarna voltooide ze ook nog de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Ria heeft een ruime ervaring als docente muziek en dans op muziekscholen, in het basisonderwijs en in het hoger beroepsonderwijs (Pabo). Ook heeft zij gewerkt als music and theatre instructor voor de Boys’ Club of New York en als stafmedewerkster bij het Landelijk Centrum voor Muziek en Onderwijs. Ria organiseerde muziekworkshops voor activiteitenbegeleiders en verzorgde jarenlang educatieve muziekprojecten in samenwerking met diverse orkesten en Het Concertgebouw. Tevens is zij gediplomeerd Instructeur Rollatordans en heeft zij zich verdiept in de verschillende vormen en fases van dementie en de omgang hiermee. De laatste 10 jaren heeft zij zich alsmaar meer gericht op het werken met ouderen en op dit moment is zij als specialiste op dit gebied hier meer dan fulltime mee bezig.

Ria is door haar veelzijdige muziekpedagogische achtergrond al ruim 30 jaar in staat om grote groepen mensen met muziek te enthousiasmeren. Het plezier dat zij heeft in zingen en dansen werkt bijzonder aanstekelijk.

Sinds 2006 hebben Ria Hurkens en Eddy van Damme samen een aantal muziektheatrale producties gemaakt, waaronder Quasi Opera, Sing Along voor Senioren en La Donna Mobile. Kenmerkend is altijd de interactie met het publiek.

artiesten voor ouderen en senioren
Eddy van Damme

Eddy van Damme begon zijn studie accordeon bij Willem Valenkamp, en studeerde in 1993 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Eddy heeft ruim 30 jaar ervaring als accordeonist, toetsenist, pianist, orkestleider en arrangeur bij diverse grote theaterproducties, radio en tv-optredens, studio en cd-opnames. Ook maakt hij al net zo lang muzikale programma’s voor ouderen.

Theaterproducties waar Eddy aan meewerkte waren o.a.: Me and My Girl (Engeland), De Jantjes, Anatevka, Tango de ValentinoPiaf de Musical, Irma la Douce, Musicals in Ahoy, ‘t Schaep met de 5 Pooten, Ken Kan, de musical Ciske de Rat en Holland Zingt Hazes 2017.

Tal van bekende Nederlandse artiesten heeft Eddy inmiddels tijdens zijn muzikale loopbaan begeleid, zoals: Liesbeth List, Danny de Munk, Carry Tefsen, Conny Vandenbos, Maggie MacNeal, Marga Bult, Tony Neef, Joke de Kruijf, Heddy Lester, Harry Slinger, Mariska van Kolck, Syb van der Ploeg, Loeki Knol, Ron Brandsteder, Willeke Alberti en vele anderen.

Eddy was bijna 15 jaar lang muzikaal leider van de Zonnebloem Theater Tournee met jaarlijks zo’n 80 voorstellingen in theaters in het hele land.

Eddy produceerde naast La Donna Mobile ook Quasi Opera, De Zingende Kapitein en Sing Along voor Senioren.

Voor verdere gegevens zie: www.eddyvandamme.nl.

“Ria en Eddy vormen samen een uniek duo en zijn leuke en fijne artiesten voor ouderen en senioren!”