Oktoberfest

Oktoberfest, Tiroler Feest, Beierse Middag, Duits Bierfeest, Wijnfeest rond Moezel en Rijn

Een themafeest in oergezellige Duitse en Tiroler sferen: Oktoberfest!

Oktoberfest

Het gezellige programma ‘Oktoberfest’ bevat uitsluitend muziek die bij ouderen en senioren bekend is. Herinneringen aan een bootreis op de Rijn of de vakanties in de bergen in Oostenrijk komen hierdoor naar boven. De muziek bestaat uit bekende Duitse Schlagers, bekende Tiroler muziek, bekende operettemelodieën, walsen, polka’s, marsen en ook enkele Nederlandse liedjes die gaan over dit thema. Denk aan liedjes als Rosamunde, Reisje langs de Rijn, Rote Rosen en Trink, trink, Brüderlein trink. Uiteraard weer met veel interactie zodat iedereen naar eigen vermogen kan meedoen. En tot slot maken een originele Lederhose en Dirndl het beeld compleet.

Ideeën Oktoberfest:

Alles wat bijdraagt aan het verhogen van de feestvreugde is welkom. Denk bijvoorbeeld aan:

  • kleding en/of hoedjes (voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners)
  • hapjes en drankjes (bijvoorbeeld koffie met Apfelstrudel of Schwarzwälder Kirschtorte, kleine bierpul met (alcoholvrij) bier, bierglazen met advocaat met slagroom, knakworstjes of curryworstjes)
  • versiering van de zaal, opstelling bijvoorbeeld lange tafels
  • medewerkers en vrijwilligers doen actief mee door middel van klappen, zingen, dansen, bewegen en bewoners stimuleren

Niets hoeft, maar alles mag. Voor ideeën: zie ook foto’s en filmpjes hieronder. Kortom, het is mooi om er gezamenlijk een fantastische feestmiddag van te maken!

Online-shop voor goedkope Oktoberfest-artikelen: www.oktoberfestwinkel.nl

SERVEREN: Vanwege de INTERACTIE zijn onze optredens NIET geschikt om TIJDENS de muziek hapjes en drankjes te serveren of om kopjes en glazen op te halen. Dit kan vóóraf, in de pauze of na afloop van het optreden. Hierdoor heeft iedereen tijdens de muziek de aandacht bij het optreden en de handen vrij om mee te doen. Ook zorgen we er op deze manier voor dat er niet teveel prikkels tegelijk zijn.

Periode:

Vanwege de enorme populariteit van dit programma bieden wij het 3 maanden aan: september, oktober en november. Lengte programma: max. 45 + 30 minuten (met pauze).

.

Oktoberfest in woonzorgcentrum.
Voor een speciale gelegenheid met extra drummer.

.

Foto voor aankondiging:

Oktoberfest La Donna Mobile

Zie voor onze andere muziekprogramma’s: Programma’s