Oktoberfest

Oktoberfest, Tiroler Feest, Beierse Middag, Duits Bierfeest, Wijnfeest rond Rijn en Moezel

Oktoberfest: een themafeest in oergezellige Duitse en Tiroler sferen!

OktoberfestOktoberfest: een themafeest in oergezellige Duitse en Tiroler sferen en dat allemaal met muziek die bij ouderen en senioren bekend is. Herinneringen aan een bootreis op de Rijn of de vakanties in de bergen in Oostenrijk komen naar boven. De muziek is in Nederland bekend bij het ouderenpubliek en bestaat uit bekende Duitse Schlagers, bekende Tiroler muziek, bekende operettemelodieën, walsen, polka’s, tango’s en ook enkele Nederlandse liedjes die gaan over dit thema. Denk aan liedjes als Rosamunde, Reisje langs de Rijn, Rote Rosen en Trink, trink, Brüderlein trink. Uiteraard weer met veel interactie zodat iedereen naar eigen vermogen kan meedoen. Een originele Lederhose en Dirndl maken het beeld compleet.

Ideeën:

Alles wat bijdraagt aan het verhogen van de feestvreugde is welkom. Denk bijvoorbeeld aan:

  • kleding en/of hoedjes (voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners)
  • hapjes en drankjes (bijvoorbeeld koffie met Apfelstrudel of Schwarzwälder Kirschtorte, kleine bierpul met (alcoholvrij) bier, bierglazen met advocaat met slagroom, knakworstjes, curryworstjes)
  • versiering van de zaal, lange tafels
  • medewerkers en vrijwilligers doen actief mee met klappen, zingen, dansen, bewegen, bewoners stimuleren

Niets hoeft, alles mag. Voor ideeën: zie de foto’s hieronder. Het is mooi om er gezamenlijk een mooie feestmiddag van te maken.

Goedkope online-shop voor Oktoberfest-artikelen: www.oktoberfestwinkel.nl

Periode:

Eind september en de maand oktober.

 

Oktoberfest

Zie voor onze andere muziekprogramma’s: Programma’s